Aanmelden kachelbouw workshop

Op deze pagina kunt u meer lezen over onze volgende kachelbouw workshop

Kachelbouwbedrijf Vuurmeesters organiseert regelmatig kachelbouw workshops waarbij deelnemers onder voortdurende begeleiding van ervaren kachelbouwers leren om zelf een warmte-accumulerende houtkachel te bouwen.


Kachelbouw workshop in week 41 in Echten

Locatie
In week 41, van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober 2018 organiseert kachelbouwbedrijf Vuurmeesters een workshop in Echten. Echten ligt tussen Meppel en Hoogeveen.

Leren en werken:
Alle aspecten van het kachelbouwen komen tijdens de workshop aan de orde: het lezen van bouwtekeningen, het omgaan met machines en gereedschappen, net als uitgebreide informatie over bouwmaterialen en stoken met hout als brandstof. Wij zien onze workshops als een korte opleiding tot kachelbouwer. Veel collega-kachelbouwers hebben eerder bij ons een workshop gevolgd.

Bouwinformatie:
Tijdens deze intensieve workshop bouwen we samen met circa 5 deelnemers een warmte-accumulerende massakachel met muren opgemetseld van leemstenen. Deze maatwerk kachel is 130 cm breed x 90 cm diep x 270 cm hoog, weegt circa 4000 kg en wordt uitgebreid met een verwarmde zitbank en verwarmde achtermuur.
Ook bouwen we een broodbakoven/pizzaoven van het Duitse merk Kandern in de tuin. Deze robuuste en professionele houtoven heeft een vloeroppervlak van 60 x 90 cm. Op vrijdagmiddag hopen we samen al de allereerste pizza te bakken.

Deelnemers:
Er is geen speciale vooropleiding nodig om aan onze workshop mee te doen. Houd er rekening mee dat de workshop arbeidsintensief is: na een korte introductie gaan we snel aan het werk. Het heeft onze voorkeur als deelnemers de hele workshop volgen. Op die manier leren ze alle aspecten van het kachelbouwen van begin tot einde kennen. Deelname aan de workshop en het gebruik van machines en gereedschap is geheel voor eigen risico.

Begeleiding:
Deelnemers worden begeleid door Roland Voppel van Vuurmeesters en Günter Amrehn van de firma Kandern Feuerfest.

Leemstuc:
Tijdens deze workshop kunnen de deelnemers ook ervaring op doen met leemstuc. De verschillende leemstuc-technieken worden besproken en kunnen worden beoefend.

Prijs:
De prijs voor deelname is € 700,- inclusief 21% btw, bouwtekeningen en uitgebreide documentatiemap.

Programma:
We beginnen maandag 8 oktober rond 9 uur met een introductie, kennismaking en uitleg en gaan dan snel aan het werk. Er zullen iedere dag koffie/theepauzes, een lunch en een avondmaaltijd zijn. We werken in principe door tot aan de avondmaaltijd maar kunnen ook ’s avonds nog een uurtje doorwerken. We bieden regelmatig de gelegenheid om vragen te stellen. Die vragen beantwoorden we graag centraal, bijvoorbeeld in een vragenuurtje na de lunch. Ook kunnen individuele kachelprojecten gezamenlijk of apart besproken worden.
Het eventuele avondprogramma bestaat aan het bezoeken van een eerder gebouwde leemkachel in de buurt, presentaties over kachelbouwen, het stoken met hout als brandstof en het plaatsen van warmtewisselaars in gemetselde kachels. Op vrijdag 12 oktober hopen we samen een klein vuur in de gebouwde kachel te kunnen stoken en de eerste pizza te kunnen eten.

Aanmelden:
Aanmelden kan telefonisch, via mail of via onderstaand formulier. Deelnemers ontvangen een volledig programma en een factuur. We versturen die per mail.

Annuleringsregeling:
Bij annulering vóór zaterdag 21 september 2018 wordt het volledige bedrag minus € 25,- administratiekosten teruggestort. Bij annulering na 21 september kan niet teruggestort worden. Vuurmeesters heeft het recht de workshop te annuleren, bijvoorbeeld bij onvoldoende inschrijvingen. In dat geval zullen we de al aangemelde deelnemers tijdig informeren en het door hen betaalde bedrag terugstorten.

Werkkleding en gereedschap:
Stevige werkschoenen en werkkleding zijn aan te bevelen. Neem gerust eigen favoriet gereedschap mee.

Graag tot ziens.


Een kachelbouw workshop op uw locatie?
De locatie waar wij onze workshops organiseren moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo worden er minimaal 2 warmtebronnen opgebouwd en moet er voldoende werkruimte zijn. Wilt u een Vuurmeesters workshop op uw locatie laten plaatsvinden? Neem dan even contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven over onze volgende workshop?
Vul dan onderstaand mailformulier in met uw naam en adresgegevens. Vermeld in uw bericht dat u geïntresseerd bent in toekomstige workshops. We zullen u dan vrijblijvend informeren over onze volgende kachelbouw workshop.


Aanmeld formulier

Uw email adres:
Onderwerp:
Bericht:
Voer hier de in de afbeelding getoonde tekst in:
of vraag een andere tekst aan.
CAPTCHA Image