Extra informatie over speksteenkachels

Tulikivi Informatiedagen:
Vuurmeesters organiseert regelmatig Tulikivi informatiedagen. Op deze dagen is er in onze toonzaal een speciale voorlichter die u alles vertelt over het oer- gesteente speksteen, de unieke opbouw van de kachel, de aangename stralingswarmte, het zuinige stoken en de effecten ervan op het milieu. Vanzelfsprekend komen ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van speksteenkachels aan bod. In onze toonzaal vindt na de presentatie een uitgebreide stookdemonstratie plaats. We stoken dan een van onze speksteenkachels die is uitgebreid met een bakoven en verwarmd zitplateau. Ook is er een kopje koffie of thee met iets lekkers, bereid op ons hout gestookte speksteenfornuis. Kijk voor onze volgende presentatie op onze nieuwspagina.

Warmtewisselaar
Tulikivi heeft jarenlang haar speksteenkachels met dubbele mantelconstructie voorzien van een platen warmtewisselaar Hiermee kon de kachel het centrale verwarmingssysteem van het huis ondersteunen. Helaas is dit systeem voor de spelsteenkachels niet langer leverbaar. Wij plaatsen deze warmte wisselaarpanelen van de firma Toby Hafner wel in onze warmte accumulerende kachels. Hierdoor kan nog efficiënter verwarmd worden met milieuvriendelijke bio-energie en bespaart u op uw energiekosten. De tussen de binnen - en buitenmantel van de kachel geplaatste elementen dragen de in de kachel opgewekte warmte over aan water. Dit water kan gebruikt worden voor vloerverwarming, wandverwarming of opgeslagen blijven in een buffervat of boiler voor later gebruik. Dit innovatieve systeem is veilig en speciaal ontworpen voor deze hoogrendementskachels. Ook is het mogelijk dit systeem te combineren met een zonnecollector. Vuurmeesters heeft inmiddels tientallen van dit soort wisselaren in warmte accumulerende kachels ingebouwd.
Wij geven u graag uitleg over de mogelijkheden en de grenzen van dit systeem.

Speksteenkachel accessoires:
Vuurmeesters levert alle benodigde speksteenkachel accessoires en onderdelen zoals keramisch glas, stookroosters, spoilers, keramische binnenplaten en vuurvast koord. Ook verkopen wij producten gemaakt van Fins speksteen. Bijvoorbeeld speksteenpannen, gril- en bakplaten. Neem voor informatie contact met ons op.