Extra informatie over speksteenkachels

Tulikivi Informatiedagen:
Vuurmeesters organiseert regelmatig Tulikivi informatiedagen. Op deze dagen is er in onze toonzaal een speciale voorlichter die u alles vertelt over het oer- gesteente speksteen, de unieke opbouw van de kachel, de aangename stralingswarmte, het zuinige stoken en de effecten ervan op het milieu. Vanzelfsprekend komen ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van speksteenkachels aan bod. In onze toonzaal vindt na de presentatie een uitgebreide stookdemonstratie plaats. We stoken dan een van onze speksteenkachels die is uitgebreid met een bakoven en verwarmd zitplateau. Ook is er een kopje koffie of thee met iets lekkers, bereid op ons hout gestookte speksteenfornuis. Kijk voor onze volgende presentatie op onze nieuwspagina.

Warmtewisselaar W10:
Tulikivi heeft voor haar speksteenkachels met dubbele mantelconstructie een warmtewisselaar ontwikkeld waardoor de kachel kan worden opgenomen in het centrale verwarmingssysteem van het huis. Dus niet alleen in onze leemkachels, finovens en bakovens en fornuizen past een warmtewisselaar maar ook in de Finse speksteenkachels!
Met behulp van het Tulikivi W10 verwarmingssysteem kan nog efficiënter verwarmd worden met milieuvriendelijke bio-energie. Hiermee bespaart u op uw energiekosten. Tussen binnen- en buitenmantel van de speksteenkachel worden deze degelijke warmtewisselaarelementen geplaatst. Zij dragen de in de kachel opgeslagen warmte over aan het water. Het is mogelijk ongeveer de helft van de in de kachel opgeslagen warmte aan het water over te dragen. Dit water kan gebruikt worden voor vloerverwarming of opgeslagen blijven in een boiler voor later gebruik. Dit innovatieve systeem is veilig en speciaal ontworpen voor deze hoogrendementskachels. Ook is het mogelijk dit systeem te combineren met een zonnecollector. Vuurmeesters heeft inmiddels een aantal van dit soort systemen opgebouwd.

Speksteenkachel accessoires:
Vuurmeesters levert alle benodigde speksteenkachel accessoires en onderdelen zoals keramisch glas, stookroosters, spoilers, keramische binnenplaten en vuurvast koord. Ook verkopen wij producten gemaakt van Fins speksteen. Bijvoorbeeld speksteenpannen, gril- en bakplaten. Neem voor informatie contact met ons op.