Fornuizen en Bakoven modellen

Vuurmeesters levert en bouwt verschillende modellen fornuizen en bakovens. Er zijn finoven fornuizen en bakovens, speksteenfornuizen en speksteenbakovens, en ook maatwerk leemkachel fornuizen en bakovens. Daarnaast leveren we met hout gestookte fornuizen van het Italiaanse merk Pertinger. Kijk op de website van deze fabrikant voor meer informatie over de vele mogelijkheden.
Klik op de fornuisnaam om meer te lezen. Van elk model staan naast afbeeldingen of schetsen ook technische eigenschappen vermeld: gewicht, afmetingen en benodigde schoorsteendiameter.

Fornuizen

Er zijn 6 verschillende finoven-fornuizen:
Finoven-fornuis Henna
Finoven-fornuis Hella
Finoven-fornuis Pikku-Henna
Finoven-fornuis Hemmo
Finoven-fornuis Heikki
Finoven-fornuis Helmi

Ook leveren en bouwen we een Tulikivi speksteenfornuis:
Tulikivi model LLU 1250

Vuurmeesters bouwt ook maatwerk fornuizen; stenen fornuizen op maat. In deze maatwerk fornuizen kan een bakoven geplaatst worden. Er is keuze tussen stenen of metalen bakovens, grote of kleine fornuisplaten en het al dan niet uitbreiden van het fornuis met een verwarmde zitbank, verwarmde muur of een waterreservoir. Het water wordt door het vuur verwarmd voor bijvoorbeeld de afwas.

Bakovens

Vuurmeesters verkoopt verschillende finoven-bakoven modellen:
Bakovenmodel Mikael
Bakovenmodel Tune
Bakovenmodel Tutti
Bakovenmodel Tilla
Bakovenmodel Tulia
Bakovenmodel Terhi
Bakovenmodel Lydia
Bakovenmodel Pikku-Lydia
Bakovenmodel Leila

Daarnaast levert Vuurmeesters alle Tulikivi speksteenkachels met bakoven. Kijk hiervoor op de pagina speksteenkachels modellen.

Ook bouwt Vuurmeesters maatwerk leemkachels, die we graag uitbreiden met een op hout gestookte bakoven. De bakoven kan boven de stookdeur gesitueerd zijn, maar ook aan de zijkant of achterkant van de maatwerk leemkachel. We maken graag samen met de klant een ontwerp.