Verslagen van workshops

Tijdens een kachelbouw workshop worden er door de deelnemers en onszelf foto's gemaakt van het bouwproces. Na het afronden van de workshop schrijven we een verslag over de locatie, de opgedane bouwervaring en het resultaat. Ook schrijven deelnemers soms zelf een reactie. Heeft u interesse in het volgen van een workshop van Vuurmeesters maar wilt u nog meer informatie? Bekijk dan deze verslagen van eerder georganiseerde workshops of neem contact met ons op. Als u een workshop wilt volgen kunt u zich aanmelden voor onze mailinglijst.

Na het volgen van een workshop is het goed mogelijk zelf een kachel te ontwerpen en te bouwen. Bij het verslag van de kachelbouwworkshop in Raalte in 2009 is ook een verslag geplaatst dat deelnemer Hans Boslooper schreef over zijn eigen kachelbouwproject.

Het verslag over de kachelbouwworkshop in Finland beschrijft onze ervaringen tijdens een door Heikki Hyytiäinen georganiseerde samenkomst. H. Hyytiäinen is inmiddels wereldwijd bekend door zijn research en ontwikkeling op het gebied van schone houtverbranding. Hij inspireerde zowel in Noord - Amerika en Canada als ook in Europa veel mensen om kachelbouwer van beroep te worden. Tijdens deze workshop bouwden we samen met Finse kachelbouwers een aantal massieve warmtebronnen van ongebakken leemstenen. Vuurmeesters begon 20 jaar geleden met de toepassing van leemstenen in massieve kachels en brengt nu dit concept naar Finland.